You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Krivaja folyó völgye a központban

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Horgásztó

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Gyógyfürdő

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

A falu központja

A falu mi vagyunk

2022.07.10.
Hagyományosan július második hétvégéjén tartották a falunapi programsorozatot Pacséron, melynek idén is a Selo to smo mi-A falu mi vagyunk-Wir sind das Dorf mottót adták.

Pénteken nyílt fitness edzés és retro diszkó volt, szombat délelőtt horgászversenyt, babgulyás főzőversenyt szerveztek, este pedig kiállításmegnyitó és kultúrprogram valamint tűzijáték és koncert várta a vendégeket. Ma a Milan Prole - Džigi labdarúgó emléktornával és ökumenikus istentisztelettel zárult a falunapi programsorozat Pacséron. A legtöbb látogatót a szombati programok vonzották.

Pannon RTV/ Kucor Dejan

Benépesült a focipálya környéke, családias, baráti hangulat és a hagyományos pacséri lángos fogadta a falunap vendégeit szombat este.

Hunyadi Teréz, elnök, VMSZ Női Fórum, Pacsér: „40 kg tésztából 480 lángos készült, nagyon fogyott, nagyon-nagyon sokan keresték, nagy sor várt ránk, úgyhogy volt munkánk.”

Pannon RTV/ Kucor Dejan

A szombati programok már kora reggel kezdődtek és sokakat vonzottak.

Juhász Mária, Pacsér: „Van a faluban egy kis tó, ott volt a pecaverseny, az hat órakor indult. A pacséri tónak a nevezetessége, hogy zsíros kenyérrel kezdjük az egész programot, míg kihúzzák, hogy ki hol ül, utána pedig babfőző verseny volt, ezt csináltuk olyan 1-2 óráig.”

Pannon RTV/ Kucor Dejan

A falunap jelentős esemény a településen, melyben mindenki kiveszi a részét.

Szeles Etelka, tag, Pacséri Magyar Dalkör: „Nagyon készültünk és nagyon vártuk. Egész évben készülünk a falunapra is, a fellépésekre is. Népdalokat éneklünk citerazenekar kísérettel.”

Pannon RTV/ Kucor Dejan

A rendezvénysorozat részeként a Faluházban megnyílt Ikraš Zlatibor, elismert képzőművész Pacsér a szívünkben című kiállítása. A 15. alkalommal megszervezett három napos rendezvény elsősorban a helyi lakossághoz szól, ugyanakkor mindig szeretettel várják a környező és testvértelepülések lakosságát, valamint a külföldre költözött pacsériakat is. - mondta Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke.

Szabolcski Szabolcs, tanácselnök, Pacsér HK: „Mindenképpen azt szerettünk volna, hogy egy olyan programot tudjunk megvalósítani, ami minden korosztály számára elérhető, és tartalmas időtöltést biztosít. Pénteken jobban az idősebb korosztályra összpontosítottunk, szombaton a fiatal bulizni vágyókra. A Night Cruisers band meg fog mozgatni remélhetőleg mindenkit, azt követően négy dj fog egyszerre fent a színpadon különböző napjaink slágereit mixelni.”

Pannon RTV/ Kucor Dejan    MUTASS TÖBBET

A gazdag művelődési műsoron bemutatkozott a falu apraja-nagyja, oktatási intézmények növendékei, civil szervezetek ének- és tánccsoportjai, zenészei, és a környező településekről is érkeztek fellépők.


Forrás: Pannon RTV