You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Krivaja folyó völgye a központban

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Horgásztó

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Gyógyfürdő

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

A falu központja

Kitörési lehetőségek

2014.03.06.

Kitörési lehetőségek

A VMSZ elnöke a bácskossuthfalvi és pacséri befektetésekről

86_1.jpg

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ésBányai Gábor, Bács-Kiskun megye közgyűlésének elnöke öt helyszínt látogattak meg Pacséron és Bácskossuthfalván. A körút során velük tartott Fremond Áprád köztársasági parlamenti képviselő, Dobai János, a tartományi környezetvédelmi titkárság titkárhelyettese,Egeresi Sándor, a tartományi parlamenti képviselő, mgr. Szombathy Zoltán pacséri tanácselnök, a topolyai községi tanács tagjai, valamint a pacséri és a bácskossuthfalvi helyi közösségek elöljárói.

Az elnök először a pacséri termálkutat látogatta meg, amely 1400 méter mélységből 73 Celsius-fokos vizet húz fel. Ez fogja meleg vízzel ellátni a közelben található fürdőtavat. A termálvíz külön érdekessége, hogy magas a sótartalma, így a tóban hasonló lesz a víz, mint a tengerben. Pásztor István a tavat is megtekintette, akárcsak a közelmúltban felújított pacséri vendégházat. Bácskossuthfalván a Szabadidő Központban lévő tekepályát és a Művelődési Házat látogatta meg az elnök. A magánosított Szabadidő Központot nemrég vásárolta vissza a helyi közösség, és már sikerült felújítaniuk a tekepályát.

 

– Arról győzött meg az pár óra, amit itt töltöttem, hogy hihetetlenül érett ötletek vannak. Olyan ötletek, amelyek megvalósulása elkezdődött, és amelyek olyan kitörési lehetőséget jelentenek ennek a két falunak, hogy meggyőződésem szerint 1-2 éven belül alapjaiban fogják megváltoztatni az itteni emberek életét – nyilatkozta az elnök a körút végén.

forrás: Magyar szó