You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Krivaja folyó völgye a központban

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Horgásztó

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

Gyógyfürdő

Üdvözöljük Pacsér honlapján!

A falu központja

Csemete Játszóház

2001 február 1-én indultunk, 25 3-4 éves gyerekkel, 1 koordinátor, 2 óvópedagógus és 1 dadus - takarító személyzettel. Keresztény nevelésben folytatjuk tevékenységünket minden nap 8-12 óráig.

Minden ünnepségre műsorokkal készülünk, tanév végén az óvodába indulók elballagnak. Működésünk félévenkénti pályázatok elnyerésén múlik. Támogatóink jóvoltából egyre gazdagabbak leszünk.A pacséri csemete játszóház keresztyén nevelésben részesíti a gyerekeket. Az intézmény már 5 éve sikeresen működik, 2,5 – 5 éves korú gyermekek foglalkoztatását végzi.  A gyermekekkel két óvodapedagógus foglalkozik, valamint a személyzethez tartozik még egy dadanéni is, aki egyben takarítónő.

A heti tervet alkotja a hétfői hittan foglalkozás, amelyet a lelkésznőnk vezet;  és bibliai történetek alapján tanulják meg a gyerekek a szépet jót, a tolarenciát az együttérzést a közösségben való beilleszkedést és a segítőkészséget. Egy ilyen történetet dolgozunk fel egész héten keresztül, valamint oktatási – nevelési témáink közé tartozik még: az évszakokról, állatokról, növényekről, munkálatokról, családról, ünnepekről való tanulás. Ezenkívül szabadidős programjaink közé tartozik a bábszínház – látogatás és a kirándulás. Ez az intézmény felkészíti a gyerekeket az óvodára, térbeli fogalmak, ellentétpárok, színek, számok, bal-jobb ismertetése által. Minden ünnep alkalmával kis műsorral készültünk, melyet a szülők nagy örömmel fogadnak. Ilyenkor a gyerekek bemutatják mindazokat a dolgokat, verseket, szerep – és körjátékokat, amelyeket tanultak, és saját kezűleg készített ajándékokkal lepik meg szüleiket.

Reméljük, hogy az intézmény továbbra is ilyen eredményesen fog működni.

Csemete Játszóház